Ce modificări trebuie făcute la Oradea Arena pentru a putea găzdui Campionatul European de Handbal Feminin 2026

Forul european de handbal (EHF) şi-a trimis reprezentanţi pentru a inspecta oficial condiţiile de joc şi facilităţile oferite de BT Arena şi Oradea Arena, sălile care vor găzdui două grupe ale Campionatului European feminin din 2026.

Din partea EHF au fost prezenţi şase reprezentanţi din departamentele de competiţii, marketing, media, broadcasting, vânzări, drepturi TV, sistem de creditări şi vânzare bilete, potrivit FRH.

”Atenţia s-a pus cu precădere pe săli, cea de la Oradea şi cea de la Cluj. A fost o inspecţie constructivă. Din fericire, cele două săli oferă posibilitatea ca România să organizeze acest Campionat European. Sala de la Oradea nu a împlinit încă doi ani, iar cea de la Cluj, deja se ştie că poate să facă faţă de ani de zile unor evenimente majore şi diverse. Cu toate acestea, ambele săli vor trebui adaptate Campionatului European, pentru că este un eveniment de clasă pentru EHF”, a explicat Nicolae Luca, secretar general al FRH.

Oficialul forului naţional a explicat şi ce urmează să se modifice la cele două săli, care au capacitate de 10.000 locuri, respectiv 5.000.

”Este nevoie să se construiască platformele pe care se vor instala studiourile televiziunilor, pentru camerele de filmat, spaţiu pentru presă. Toate acestea există deja, dar este nevoie să fie adaptate nevoilor organizării unui Campionat European. Vom mai primi vizite din partea EHF, cel puţin alte două. Vor urma trageri la sorţi de calificare şi repartizare a meciurilor. Suntem în căutare de voluntari, oameni din handbal, care să ne sprijine în organizarea acestei competiţii”.

Celelalte meciuri din cadrul CE2026 se vor disputa în arene din Antalya, Brno, Katowice şi Bratislava, turneul final fiind găzduit de Cehia, Polonia, Slovacia, Turcia şi România, între 3-20 decembrie.

Distribuie informația
Alte știri