În perioada 15 – 18 august a.c., 180 de pompieri militari bihoreni au asigurat, zilnic, misiuni specifice de prevenire, monitorizare și gestionare a situațiilor de urgență. Pe parcursul celor patru zile, echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” au desfășurat 265 de intervenții, dintre care 36 pentru stingerea incendiilor, 2 misiuni de asistență a persoanelor cu probleme de sănătate, rămase blocate în propriile locuințe, 17 intervenții la accidente rutiere, 16 intervenții de înlăturarea a efectelor fenomenelor meteorologice, 170 de intervenții SMURD și alte 24 misiuni în sprijinul comunităților.
Din cele 36 de incendii izbucnite în perioada precizată, 31 s-au produs la vegetație uscată și resturi menajere, în localitățile Peștere, Tileagd, Ciutelec, Tinăud, Oradea (străzile Ogorului, Plantelor, Dragoș Vodă, Margaretei), Ortiteag, Aștileu, Beznea, Tinăud, Haieu, Câmp-Moți, Urvind, Ioaniș, Hotar, Damiș, Biharia, Salonta, Ștei, Cubulcut, Seghiște, Tinca, Sântandrei, Ineu, Rontău, Șoimi, în total fiind afectate peste 70 hectare de teren și pomi fructiferi. Cauzele incediilor au fost focul deschis în spații deschise și fumatul. Incendiile au fost localizate și lichidate prompt de către echipajele de pompieri, pagubele materiale fiind limitate considerabil.
În localitățile Marghita, Gurbediu și Oradea (drumul expres Oradea- Borș II), pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 3 incendii auto, a căror cauză a fost de natură electrică.
În Salonta, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la garajul unei case, reușind să evite propagarea acestuia la casa de locuit aflată deasupra acestuia.
Una dintre situațiile deosebite înregistrate a fost misiunea de stingere a unui incendiu izbucnit în cursul zilei de duminică, 18 august a.c., la o locuință situată pe strada Calea Clujului din municipiul Oradea. Sosite la fața locului, cele două echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, mobilizate pentru gestionarea evenimentului, au constatat că flăcările se manifestau la subsolul locuinței, existând pericolul extinderii acestora la întreaga casă. Incendiul a fost localizat și lichidat rapid, în limitele găsite, pompierii împiedicând propagarea acestuia la celelalte încăperi și salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă. Evenimentul, provocat, cel mai probabil, de conductori electrici improvizați, s-a soldat cu arderea mobilierului, instalației electrice, material lemnos și deșeuri.
Din fericire, în urma incendiilor produse în perioada menționată, nu au existat persoane rănite.
În 17 august 2024, salvatorii bihoreni au intervenit pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo în localitățile Lăzăreni, Aleșd, Lugașu de Jos, Marghita și Arpășel, misiuni ce au constat în degajarea de copaci și stâlpi căzuți pe carosabil și evacuarea apei din mai multe gospodării.
De asemenea, pompierii militari bihoreni au desfășurat două misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și intervenție în cazul producerii unor situații de urgență, pe durata slujbelor religioase, la Mănăstirea Sfintei Cruci și Mănăstirea Izbuc, unde au fost dislocate și autospeciale de intervenție.