TVR difuzează duminică seara Festivalul-Concurs Național de Muzică Populară „Florica Ungur” 

Foto: Centrul de Cultură al Județului Bihor​

Telespectatorii TVR 1 sunt aşteptaţi la cea de-a III-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică Populară „Florica Ungur”, duminica 25 august, de la ora 21:00 – un spectacol de muzică populară românească, alături de tineri talentați din întreaga țară.

 

Ediția din acest an, desfășurată în data de 29 mai 2024, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, a fost deschisă cu un moment emoționant în care, cu ajutorul tehnologiei au fost aduse în fața publicului imaginea și vocea marii interprete Florica Ungur, acompaniate live de orchestra ”Rapsodia Bihoreană”, dirijată de maestrul prof. Liviu Buțiu.

Prima parte a a Festivalului-Concurs Național de Muzică Populară „Florica Ungur” a fost dedicată competiției, iar cei 14 tineri rămași în urma preselecției au avut ocazia să impresioneze cu interpretări autentice și cu frumusețea costumelor populare.

Pe scena festivalului-concurs, moderat de binecunoscuta realizatoare de emisiuni folclorice de la TVR, Iuliana Tudor, concurenților li s-au alăturat consacrații interpreți de muzică populară: Roxana Goia, Alexandra Chira, Liliana Laichici, Maria Sidea, Nineta Popa Ionescu, Ionuț Fulea, alături de Ansamblul „Nuntașii Bihorului”, coordonat de coregraful Ionuț Bortoș, și de Grupul vocal „Lioara” de la Școala de Arte „Francisc Hubic”, sub coordonarea prof. Antonela Ferche Buțiu.

Juriul a fost format din prof. univ. dr. Ioan Bocșa, etnomuzicologul dr. Elise Stan, managerul CECART, Laichici Liliana Dorina, apreciata interpretă de muzică populară, Florica Zaha și interpretul de folclor din Ardeal, Ionuț Fulea.

În a doua parte a evenimentului, au fost decernate două diplome de excelență: doamnei etnomuzicolog dr. Elise Stan și domnului prof. univ. dr. Ioan Bocșa, acesta din urmă fiind și președintele juriului.

Televiziunea Română a fost partener al evenimentului organizat cu sprijinul Consiliului Județean Bihor şi al Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

Credit Foto: Centrul de Cultură al Județului Bihor​

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri