În această săptămână, pe 16 și 17 septembrie, au devenit operaționale două centre de colectare a deșeurilor mari în localitățile Ceica și Sântandrei, operate de RER Vest. Aceste centre vor fi deschise o dată pe săptămână, după următorul program:
- Luni, între orele 10:00 – 18:00: Centrul de colectare din Ceica, pentru locuitorii comunelor Ceica, Drăgești și Sâmbăta. Adresă centru: https://maps.app.goo.gl/GfqdWBuE8Ggw8ZiSA;
- Marți, între orele 10:00 – 18:00: Centrul de colectare din Sântandrei, pentru locuitorii comunelor Sântandrei și Girișu de Criș. Adresă centru: https://maps.app.goo.gl/GKAYBVEs4wLYxDgH9.
De asemenea, alte două centre vor deveni funcționale în această săptămână:
- Miercuri, între orele 10:00 – 18:00: Centrul de colectare din Tileagd, pentru locuitorii comunelor Tileagd și Brusturi. Adresă centru: https://maps.app.goo.gl/RW6qVLhYJdkXCoGy6
- Joi, între orele 10:00 – 18:00: Centrul de colectare din Oșorhei, pentru locuitorii comunelor Oșorhei și Ineu. Adresă centru: https://maps.app.goo.gl/VkJ1wtHWdmk88kzd6
Accesul la platfoma de colectare va fi permis doar vehiculelor cu sarcina utilă maximă de 1,5 tone, identificarea cetățenilor urmând să se facă pe baza cărții de identitate.
Fiecare centru este dotat cu 12 containere de mari dimensiuni pentru colectarea separată a deșeurilor precum materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, vegetale, resturi din construcţii şi deşeuri cu conţinut periculos.
Odată cu deschiderea noilor CAV-uri, bihorenii au la dispoziție 10 astfel de platforme în tot județul pentru depozitarea deșeurilor mari (Aleșd, Beiuș, Marghita, Salonta, Vadu Crișului, Bratca, Ceica, Sântandrei, Tileagd, Oșorhei).
Platformele fac parte dintr-o rețea de 32 de CAV-uri, proiect al Consiliului Județean Bihor și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group, derulat în parteneriat cu primăriile.
Acest proiect are scopul de a încuraja bihorenii să depoziteze și să recicleze mai ușor deșeurile mari, prin aducerea lor la aceste centrele de colectare. Astfel, întreaga comunitate contribuie la protejarea naturii, reducerea poluării și prevenirea depozitărilor ilegale a deșeurilor.