17 primării din județ, sprijinite de CJ Bihor pentru finalizarea rețelelor de apă și canalizare începute cu un deceniu în urmă

Foto: crisana.ro

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de astăzi, 26 septembrie, „Programul pentru sprijinirea autorităților locale în scopul finalizării unor lucrări de alimentare cu apă și/sau de canalizare în județul Bihor”. Prin acest program vor fi cofinanțate proiectele începute cu fonduri guvernamentale.

.Aceste lucrări sunt blocate fie din cauza incapacității constructorilor, a soluțiilor date prin proiectele tehnice sau din cauza slabei capacități administrative a primăriilor. Am avut o primă întâlnire cu toți reprezentanții primăriilor care au astfel de proiecte de foarte mulți ani nefinalizate. Avem 17 unități administrativ-teritoriale care au solicitat sprijin din partea Consiliului Județean pentru finalizarea acestor lucrări”, a explicat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Evaluarea cererilor de finanțare se va realiza pe baza următoarelor criterii: contribuția financiară a solicitantului, adoptarea unor măsuri locale pentru stimularea branșării beneficiarilor la rețelele de apă și canalizare, implementarea unor politici fiscale pentru creșterea veniturilor locale, termenul asumat pentru finalizarea proiectului și dificultatea lucrărilor de finalizat.

Valoarea maximă a cofinanțării de care poate beneficia o autoritate publică locală este de 300.000 euro.

Conform datelor publicate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în județul Bihor sunt peste 30 de primării cu proiecte nefinalizate prin programele guvernamentale PNDL 1 și 2. Dintre acestra, 29 mai au de decontat cel puțin 10%:  Aleșd, Aușeu, Avram Iancu, Biharia, Buduslău, Buntești, Câmpani, Cociuba Mare, Derna, Dobrești, Finiș, Lazuri de Beiuș, Lugașu de Jos, Pocola, Popești, Roșiori, Sâmbăta, Suplacu de Barcău, Șuncuiuș, Tileagd, Tulca, Brusturi, Curățele, Lunca, Sârbi, Uileacu de Beiuș, Budureasa, Cărpinet, Sânnicolau Român.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri