Doi ucraineni care făceau contrabandă cu produse toxice, depistați în flagrant de polițiștii bihoreni

La data de 26 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict.

Activitatea a fost desfășurată față de persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată, trafic de produse sau substanțe toxice și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Astfel, în jurul orei 18.00, pe D.N.19, în localitatea Biharia, județul Bihor, polițiștii de investigare a criminalității economice au depistat în trafic o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 50 de ani, cetățean ucrainean, avându-l ca pasager pe un alt bărbat, de 45 de ani, tot cetățean ucrainean, cu care ar fi transportat 1.000 de litri de pesticide, posibil contrafăcute, fabricate în afara spațiului Uniunii Europene, în valoare totală de aproximativ 3.000.000 de lei.

Cele două persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în vederea audierii, iar în urma administrării probatoriului, a fost dispusă reținerea acestora, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

În cursul zilei de astăzi, 27 septembrie, acestea vor fi prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea cercetărilor, autoutilitara cu care s-a efectuat transportul, cei 1.000 de litri de pesticide, precum și 5 terminale mobile.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Activitatea a fost desfășurată sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice București și a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Oficiul European de Luptă Antifraudă.

Tototdată, s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Rutier Bihor și al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri