Au început lucrările la Parcul Industrial Aleșd

Consiliul Județean Bihor a emis miercuri, 25 septembrie, ordinul de începere a lucrărilor la Parcul de Specializare Inteligentă Aleșd. Constructorii au demarat lucrările propriu-zise, după etapa de organizare de șantier.

Proiectul presupune realizarea infrastructurii de suport: amenajarea accesului, asigurarea rețelei de drumuri interioare, asigurarea alimentării cu apă, alimentarea cu energie electrică, realizarea rețelei de distribuție cu gaze naturale, asigurarea iluminatului public etc.

Valorea contractului încheiat cu firma de construcții DUMEXIM este de 13.609.082,34 lei, inclusiv TVA, iar termenul de execuție este de 6 luni.

Parcul de specializare inteligentă din Aleșd este poziționat în partea de vest a orașului, la intrarea în localitate dinspre Lugașu de Jos, și are acces la DN1/E60. Are o suprafață totală de 86.559 mp, împărțită în 11 parcele cuprinse între 3.455 și 15.657 mp.

Lucrările la Parcul Industrial din Marghita au ajuns la un stadiu de 35%, iar cele de la Parcul Industrial din Ștei sunt realizate în proporție de 40%. În curând, va fi emis ordinul de începere pentru lucrările la Parcul Industrial din Beiuș.

Finanțarea este asigurată în proporție de 60% din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027, și 40% din bugetul local.

Pentru realizarea acestor investiții, a fost încheiat un parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și primăriile celor patru localități implicate.

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) pot accesa fonduri europene nerambursabile dacă aleg să concesioneze terenuri în parcurile de specializare inteligentă. În Aleșd suma alocată firmelor este de 3,8 milioane de euro, în Beiuș – 4,3 mil. euro, în Marghita – 4,2 mil. euro, iar în Ștei – 4,3 mil. euro.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri