Astronomii au obţinut cea mai detaliată hartă în infraroşu a Căii Lactee

Foto: eso.org

Astronomii de la Observatorul European Austral (European Southern Observatory) au prezentat cea mai detaliată hartă în infraroşu a galaxiei noastre, Calea Lactee, hartă ce conţine peste 1,5 miliarde de obiecte cosmice, transmite Live Science.

Harta a fost realizată cu date obţinute de-a lungul a 13 ani de observaţii astronomice, în 420 de nopţi, şi cuprinde un mare număr de stele, pitice brune, planete rătăcitoare şi stele de hipervelocitate lansate în spaţiu după întâlnirea cu gaura neagră supermasivă din centrul galactic.

Această hartă a fost alcătuită din 200.000 de imagini obţinute prin telescopul VISTA (Visible and Infrared Survey Telescope for Astronomy) din cadrul complexului astronomic ESO din Chile. Cercetătorii şi-au publicat concluziile joi, 26 septembrie, între paginile jurnalului Astronomy & Astrophysics.

Baza de date rezultate este uriaşă: acoperind o arie de cer echivalentă cu lăţimea a 8.600 de luni pline şi conţinând de aproximativ 10 ori mai multe obiecte cosmice decât harta Căii Lactee pe care aceeaşi echipă a prezentat-o în 2012.

Sursa: tvrinfo.ro

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri