29 Septembrie: Ziua Mondială a Inimii. Vezi care sunt cei mai importanţi factori de risc pentru bolile cardiovasculare

Ziua mondială a inimii este marcată, în fiecare an, la 29 septembrie. Cu acest prilej, Federaţia Mondială a Inimii (World Heart Federation – WHF) organizează diferite evenimente la nivel internaţional.

Astfel, în campaniile anterioare, câteva repere emblematice de pe tot globul s-au alăturat eforturilor organizaţiei: de la Jet d’Eau din Elveţia şi Sky Tower din Noua Zeelandă până la Cascada Niagara din Canada şi Piramidele din Egipt.

Totodată, organizaţiile membre ale Federaţiei Mondiale a Inimii, răspândite pe şase continente, nenumăratele şcoli, universităţi, cluburi sportive şi comunităţi preocupate de cardiologie fac cu prilejul acestei zile o sărbătoare cu adevărat globală, potrivit WHF.

În perioada 2024-2026, campania WHF va avea tema „Utilizaţi inima pentru acţiune”, susţinând persoanele să aibă grijă de inima lor şi încurajând liderii să ia în serios sănătatea cardiovasculară, oferind o platformă globală de acţiune.

“Cei mai importanţi factori de risc pentru bolile cardiovasculare sunt: nivelul ridicat de colesterol, trigliceride şi glucoză în sânge; hipertensiunea arterială; obezitatea; fumatul; lipsa de mişcare şi viaţă sedentară. Este vorbă de un domeniu sanitar important, deoarece bolile cardiovasculare reprezintă o morbiditate foarte des întâlnită, iar pe lista cauzelor de deces ocupă primul loc”, spune dr Dorina Corbu-Polojinţef, medic primar la Spitalul Clinic Judetean de Urgenţă Oradea.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri