O parte din inelul metropolitan se va deschide provizoriu circulatiei in aceasta toamna

De săptămâna viitoare se va turna asfalt pe inelul metropolitan, între Oșorhei și Cheriu, a anunțat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Lucrările începute în luna iulie la lotul 2 al inelului metropolitan ce leagă Oșorhei de Băile Felix s-au extins pe toată lungimea de peste 6 kilometri. Ele sunt avansate pe primii 3 kilometri, de la girația de pe centura Oșorhei până în dreptul localității Cheriu. Pe acest tronson, betonul stabilizat este așternut pe întreaga lungime și de săptămâna viitoare va începe turnarea primului strat de asfalt.

Ne propunem ca acest tronson, după ce se așterne și cel de-al doilea strat de asfalt, să fie deschis provizoriu circulației din a doua jumătate a lunii noiembrie, pentru locuitorii din Oșorhei și Cheriu, e explicat Ilie Bolojan.

Pe tronsonul de la Cheriu până la pădurea de lângă Băile 1 Mai se profilează șanțurile, se așterne balastul stabilizat și sunt în construcție două poduri în văile ce traversează zona între Cheriu și Rontău și la intrarea în pădure. Pe acest segment nu se va putea circula până în primăvara anului viitor.

Ne propunem ca circulația pe întreaga lungime de peste 17 km a inelului metropolitan să fie deschisă din primăvara anului viitor. Până atunci, se vor finaliza inclusiv lucrările complexe la cele două viaducte de pe traseu.

Distribuie informația
Alte știri