Ilie Bolojan trimite ”săgeți critice” către București: ”Actuala coaliție a ratat reformarea Statului Român”

foto: arhiva

Într-o declarație susținută, vineri, 05 octombrie, cu ocazia prezentării listelor de candidați PNL Bihor la alegerile parlamentare, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a criticat actuala coaliție de guvernare pe tema deficitelor, împrumuturilor și a ratării oportunității de a reforma Statul Român.

”Dacă actuala coaliție a ratat ceva, a ratat o fereastră de oportunitate care înseamnă reformarea Statului Român atunci când a fost o majoritate de două treimi. Nefăcându-se acest lucru, am ajuns ca Stat să luăm credite foarte mari. Anul acesta probabil că se va ajunge la peste 40 de miliard de credite contractate de România”, a precizat Ilie Bolojan

Potrivit liderului PNL Bihor, dacă România ar decide acum să nu se mai împrumute și, în plus, să nu facă nici investiții, tot n-ar putea funcționa într-un sistem echilibrat.

Deci că ne place, că nu ne place, funcționăm pe datorie. Este doar o problemă nu de dacă, ci de până când guvernele care vor fi în anii următori, poate chiar de anul următor, vor ajunge în situația în care vor trebui să facă niște alegeri foarte dificile: Sau să reducă cheltuiele Statului, ceea ce ar fi trebuit să facă de mult, sau să crească taxele, ceea ce nu e bine să se întâmple, sau să frâneze investițiile, sau să amâne investiții și să blocheze investiții.

Președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat, vineri, ultimele decizii ale PNL Bihor legate de aprobarea listelor de candidați la alegerile parlamentare din acest an după ce, joi, Biroul Politic Județean al PNL Bihor a închis ultima etapă prin care au fost stabilite listele complete de parlamentari ale PNL Bihor, la capătul mai multor etape de selecție.

În urma acestora, ieri a fost votată, cu 24 de voturi pentru, un vot împotrivă și un vot nul, lista completă de candidați atât pentru Senat cât și pentru Camera Deputaților.

La Senat, lista va fi deschisă de Ilie Bolojan, pe locul doi va figura Bota Gheorghe, primarul Comunei Rieni, iar pe trei, Șchiop Ancuța, directorul Bibliotecii Județene.

La Camera Deputaților, pozițiile de candidat sunt ocupate în ordine de Moș Arina, actual senator, pe locul 2, Țiplea Dumitru, prefect al Județului Bihor în ultimii ani, pe locul 3, Gal Călin, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, pe locul 4, Buzlea Cristian, directorul Oficiului Județean pentru Plăți în Agricultură

Lista urmează să fie validată săptămâna viitoare în ședința Biroului Politic Național, conform statutului și regulamentelor Partidului Național Liberal Bihor.

Distribuie informația
Alte știri