Când va avea loc ”Promenda inimilor” în Oradea

La nivel mondial motto-ul Cluburilor Rotary este a servi mai presus de tine. Această reţea globală cuprinde vecini, prieteni, lideri înclinaţi spre rezolvarea problemelor, care văd lumea ca pe un loc unde oamenii se unesc şi acţionează pentru a realiza o schimbare durabilă la nivel global, în comunităţile noastre şi prin noi înşine.
În acest spirit Cluburile Rotary din Oradea şi-au dat mâna într-o acţiune comună dintr-un domeniu important pentru noi toţi: sănătatea.

Promenada Inimilor este un eveniment prin care încurajăm publicul de toate vârstele şi preocupările să meargă pe jos pentru a-şi menţine sănătatea.

Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci!?
Vino alături de noi în 13 octombrie 2024 în intervalul orar 15 -19 în Piaţa Unirii din Oradea, în cadrul FestiFall, să învăţăm împreună cum putem aduce beneficii sigure şi imediate sănătaţii noastre.

Cu ce te aşteptăm?

  1. Un traseu de 3 km pe care să îl parcurgem împreună pe jos.
  2. Un curs de prim ajutor, cu demonstraţii practice, susţinut de către Asociaţia Caravana cu medici Bihor.
  3. Caravană medicală mobilă pe prevenţia bolilor cardiovasculare, în cadrul căreia oferim consultaţii medicale gratuite, în intervalul orar 15-19: cîntărire, măsurare, circumferinţa abdominală, IMC, tensiune, EKG, determinarea hemoglobinei și a saturației în oxigen, realizate de către Asociaţia Caravana cu Medici Bihor, cu sprijinul Centrului de Transfizie Sanguină Oradea. Caravana medicală este susţinută de către Asociaţia Caravana cu Medici Bihor şi este formată din medici specialişti, rezidenţi şi studenţi.
  4. Sfaturi de la specialişti şi medici despre beneficiile sigure şi imediate pe care mersul pe jos le are asupra sănătăţii noastre, despre optimizarea stilului de viaţă şi necesitatea echilibrului în alimentaţia noastră.
  5. „Mâini curate, copii sănătoși” – atelier de educație pentru sănătate dedicat copiilor, susținut de către cluburile Rotary.
  6. Promovăm mersul pe jos, mişcarea şi de aceea te aşteptăm şi cu momente demonstrative de dans şi cu un flash mob în care dorim ca inimile noastre să bată la unison, pentru că ne pasă şi pentru că iubim.

Cine suntem noi?
Organizatorii acestui eveniment sunt:
Rotary Club Oradea Insignis, Rotary Club Oradea Art Nouveau, Rotary Club Oradea 1113, Rotary Club Oradea, Rotary Club Băile Felix, Rotaract Club Oradea, cu sprijinul: Caravana cu medici Bihor, Clinica Nevis, Centrul de Transfuzie Oradea, Oradea Running Culture, Visit Oradea, cu implicarea Interact Art Nouveau Oradea şi Interact Oradea, având ca invitat Şcoala de Balet şi Dans Anette.
Pandemia ne-a învăţat că sănătatea noastră este în mâinile fiecăruia dintre noi şi că implicarea activă a comunităţilor locale ne ajută să ne protejăm cu atît mai bine sănătatea. De aceea vă aşteptăm să învăţăm împreună ce putem face pentru a avea o viaţă mai bună, mai frumoasă, mai sănătoasă.

Programul evenimentului:
15:00-19:00 – Caravană medicală mobilă: Efectuăm consultații medicale gratuite, pentru prevenirea bolilor cardiovasculare: tensiune, EKG, calcul IMC, circumferința abdominală, determinarea hemoglobinei și a saturației în oxigen, realizate de către Asociația Caravana cu Medici Bihor, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea.
15:00-19:00 „Mâini curate, copii sănătoși” – atelier de educație pentru sănătate dedicat copiilor, susținut de către cluburile Rotary.
15:00 – 16:00 Curs de prim ajutor cu demonstrații practice, susținut de către Caravana cu medici Bihor.
16:00-16:30 – Moment artistic de dans și flash mob, Școala de Balet și Dans Anette.
16:30 – 17:30 – Workshop „Sănătatea inimii”, cu medici și nutriționiști care îți oferă sfaturi practice pentru un stil de viață echilibrat și sănătos. Le vom avea alături de noi pe dr. Raluca Munteanu – medic de recuperare Clinica Nevis, pe Lioara Ciugudean – Consultant Nutriționist.
17:30 – Traseu pietonal de 3 km prin Oradea, pornind din Piața Regele Ferdinand, fie în mers, fie în alergare, alături de Oradea Running Culture.

Distribuie informația
Alte știri