Cum s-a produs accidentul de duminică seara, din Tăuteu / Anunțul Poliției

La data de 6 octombrie a.c., la ora 19.47, polițiștii bihoreni au fost sesizați, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, pe drumul județean 191/P, în localitatea Tăuteu, județul Bihor, s-a produs un accident rutier.

Din investigațiile efectuate de polițiștii Biroului Rutier Marghita la fața locului s-a constatat că, un tânăr de 18 ani, din localitatea Tăuteu, în timp ce conducea un autoturism, înspre localitatea Popești, județul Bihor, într-o curbă ușoară la stânga, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum – carosabil umed, ar fi pierdut controlul asupra direcției, ar fi pătruns pe sensul opus de circulație și ar fi intrat în coliziune frontală cu un microbuz, care s-ar fi aflat staționat parțial pe partea carosabilă, condus de un bărbat de 47 de ani, din localitatea Cuzap, județul Bihor.

În urma accidentului rutier, conducătorul autoturismului, precum și un tânăr de 19, din comuna Tăuteu, județul Bihor, pasager în autoturism, au suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital. De asemenea, leziuni mai ușoare au suferit o tânără de 17 ani, din comuna Balc, județul Bihor, pasageră în autoturism, șoferul microbuzului și alte 7 persoane, din județul Bihor, cu vârste cuprinse între 22 și 46 de ani, pasagere în microbuz, pentru îngrijirea cărora au fost, de asemenea, transportate la spital.

În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului microbuzului, rezultatul a fost negativ.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Marghita, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

*

A T E N Ț I E !

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!

Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui conducător auto: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.

Distribuie informația
Alte știri