Două școli din Bihor decorate de președintele Klaus Iohannis

Foto: Administrația Prezidențială a României Facebook.com

Ziua Mondială a Educației din acest an rămâne o zi de referință pentru învățământul preuniversitar bihorean, două școli din județul Bihor fiind decorate de președintele Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru contribuția lor în domeniul educațional.

Școala Gimnazială nr. 1 Vârciorog și Școala Gimnazială ”Iosif Vulcan” Holod au primit distincții importante în cadrul Ordinului ”Meritul pentru Învățământ”.

Cu Ordinul ”Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer a fost decorată Școala Gimnazială nr. 1 Vârciorog, în timp ce Școala Gimnazială ”Iosif Vulcan” Holod a primit distincția ”Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler.

Potrivit Administrației prezidențiale aceste distincții au fost acordate – ”în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția dascălilor la dezvoltarea României prin educație, pentru profesionalismul și dăruirea cu care s-au dedicat misiunii transformatoare a școlii în viața elevului, dar și a comunității”.

Ceremonia de acordare a distincțiilor va avea loc marţi 8 octombrie, la ora 17,00, la Palatul Cotroceni, unde vor fi acordate distincții pentru 101 unități de învățământ din întreaga țară.

Potrivit legii 220 din 2004, care reglementează Ordinul ”Meritul pentru Învățământ” și Medalia Meritul pentru Învățământ”, Ordinul se acordă în patru grade, în ordine descrescătoare: Mare ofițer, Ofițer, Comandor și Cavaler.

Decretul semnat de către președintele Klaus-Werner Iohannis a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, Numărul 998 din data de 4 octombrie 2024.

Felicităm întreaga comunitate școlară de la cele două unități de învățământ pentru modul în care se raportează la actul pedagogic, pentru eficiența gestionării parteneriatului școală-familie-comunitate și a resurselor umane și materiale, astfel încât aceste școli să se transforme în școli prietenoase pentru toți factorii educaționali.

Distribuie informația
Alte știri