Doi bărbați din Salonta au bătut un tânăr din oraș, l-au filmat și au distribuit imaginile / Detaliile anchetei

La data de 9 octombrie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de doi tineri, de 18 și 23 de ani, din municipiul Salonta, județul Bihor, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, respectiv violarea vieții private, lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Din cercetările efectuate de polițiștii din Salonta a rezultat că, în noaptea de 14 spre 15 septembrie a.c., în timp ce un tânăr, de 18 ani, din Salonta, se afla în holul de la baia unei societăți comerciale din municipiul Salonta, în care se desfășura un eveniment cu caracter public, ar fi fost agresat fizic de către cei doi, împrejurare în care a fost tulburată ordinea și liniștea publică.

În același context, tânărul de 23 de ani ar fi înregistrat cu telefonul un videoclip de 26 de secunde, în care l-a surprins pe tânărul din Salonta într-o stare de temere, pe care, ulterior, l-ar fi distribuit mai multor persoane, prin intermediul rețelelor de socializare.

În urma agresiunii, persoana vătămată a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 30 și 35 de zile de îngrijiri medicale.

La data de 9 octombrie a.c., pentru documentarea și probarea activității infracționale, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, în urmă cărora, la domiciliile celor doi, au fost descoperite diverse bunuri ce ar putea avea legătură cu cauza penală, respectiv telefoane mobile, obiecte vestimentare, cuțite, săbii, posibil provenite sau utilizate la comiterea de infracțiuni.

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta i-au prezentat pe cei doi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a emis pe numele tânărului de 18 ani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar față de cel de 23 de ani a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

Distribuie informația
Alte știri