Lucrările la pasajul suprateran de-a lungul Căii Borșului sunt în faza finală

Lucrările la pasajul suprateran de-a lungul Căii Borșului, în zona Parcului Industrial I, avansează și se apropie de finalizare. Structura pasajului este complet realizată, iar în prezent se lucrează intens la finalizarea ultimelor etape.

La ora actuală, se află în curs de finalizare turnarea stratului de uzură pe rampele de acces și pe pasajul suprateran. În același timp, se desfășoară lucrările de fixare a parapetelor de protecție, care vor asigura siguranța traficului pe viitorul pasaj. De asemenea, realizarea rosturilor de dilatare este programată pentru săptămâna viitoare, ceea ce reprezintă un pas important spre deschiderea circulației.

În termen de două săptămâni, vor fi finalizate și lucrările de realizare a marcajelor rutiere. Urmează apoi testele specifice de siguranță a circulației, necesare pentru a se asigura că pasajul poate fi dat în folosință în cele mai bune condiții. Pe lângă avansul lucrărilor la pasaj, sunt aproape de finalizare și lucrările de relocare și înlocuire a rețelelor edilitare de sub pasaj.

Lucrările de construire a pasajului suprateran din Calea Borșului au fost atribuite de municipalitate anul trecut, pentru suma de 53,7 milioane de lei, către o asociere de firme reprezentată de Freyrom. Proiectul, finanțat din fonduri europene, a început în decembrie 2023 și include construcția unui drum colector de 2,2 kilometri de-a lungul Căii Borșului și amenajarea drumului de legătură dintre acesta și terminalul intermodal din zona Gării Episcopia.

Distribuie informația
Alte știri