Recunoastere națională a angajamentului Eco al comunității educaționale Liceul Ortodox Oradea

De Ziua Educație, la București, în cadrul Seminarului „Parteneriat în Educație pentru mediu” organizat de CCDG, urmat de anunțarea rezultatelor evaluării proiectelor Eco dezvoltate în ultimii 2 ani școlari, grație perseverenței demersului de protejare și înfrumusețare a mediului înconjurător în care școala noastră este angajată, ne-am bucurat de reconfirmarea titlului Eco-Școala pentru perioada 2024-2026.

Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” face parte din Proiectul Mondial Eco-Școala încă din anul 2022 obținând steagul verde în anul 2022 și placheta ECO în 2024.

Ca urmare, a efortului depus în cadrul proiectului de tot colectivul liceului, profesori, elevi, părinți și comunitatea locală, de-a lungul acestor ani, grădina și spațiile verzi din jurul școlii sunt o oază de verdeață și culoare care îmbie privirea. Liceul nostru s-a făcut remarcat prin acțiunile de plantare organizate de Ocolul Silvic și Agenția de Protecție a Mediului Bihor, plantând mii de puieți în campanii de împădurire.

Totodată, colega noastră Alexandra Ciuciu, coordonator de proiect, a câștigat o valoroasă mențiune pentru „coordonarea activităților de excepție organizate în liceul noastru, prin care unitatea școlară demonstrează implicare în viața comunității locale, pentru a determina schimbări de atitudine și comportament.”

Toate activitățile realizate au o sustenabilitate pe termen lung ceea ce oferă bucurie tuturor celor implicați.

Prof. Mariana Selegean

Distribuie informația
Alte știri