RER Vest demarează contractarea persoanelor fizice din comuna Sânmartin

  • Din 14 octombrie RER Vest va începe campania de semnare a contractelor pentru servicii de salubritate cu persoanele fizice din comuna Sânmartin și satele adiacente
  • Primăria Comunei Sânmartin, prin HCL nr. 657/26.09.2024 a delegat contractarea serviciului de salubrizare către RER Vest
  • Încheierea unui contract de salubrizare este obligatorie conform art. 62 alin. 5 din Legea nr. 101/2006 cu modicările și completările ulterioare

După ce Primăria Comunei Sânmartin a decis ca, de la 1 ianuarie 2025, să renunțe la impunerea taxei de salubrizare pe persoană, în favoarea încheierii de către localnici a contractelor direct cu operatorul, operatorul RER Vest demarează o campanie de contractare a acestei categorii de generatori.

Pentru eficiență și rapiditate, din 14 octombrie, agenții de contractare RER Vest vor merge prin toate satele comunei și vor încheia contracte de salubrizare tuturor proprietarilor pe care îi vor găsi acasă.

Modalități de încheiere a contractului de salubrizare RER Vest:

  1. Contractarea la domiciliu:
  • Agenții de contractare RER Vest se vor deplasa în satele comunei pentru a încheia la domiciliul locuitorilor contractele de salubrizare.
  • Documentele necesare pentru încheierea contractului de salubrizare cu RER Vest sunt:
  • Cartea de identitate
  • Act de proprietate
  • La adresele unde nu vor fi găsiți proprietarii, agenții de contractare vor lăsa un pliant cu datele lor de contact.
  • Contractul se va încheia doar în baza prezentării recipientul de colectare pentru deșeuri reziduale (pubela neagră) care ulterior va fi dotat cu CIP.

Contractul de va încheia în format digital, semnarea acestuia urmând să se facă pe tabletă. Contractul se va transmite ulterior prin email sau va putea fi ridicat de la Birourile Relații cu Clienții RER Vest din Oradea.

  1. Încheierea unui contract la Biroul Relații cu Clienții RER Vest
  • Persoanele fizice din Sânmartin care au nevoie de o pubelă de alt volum decât cea pe care o dețin, pot încheia contracte de salubrizare doar la Biroul Relații cu Clienții RER Vest de pe strada Moliere nr. 21 din Municipiul Oradea, însă doar cu predarea pubelei vechi.

Tarifele practicate de de RER Vest pentru locuitorii din Sânmartin sunt conform Hotărârii nr. 12/din 04.04.2024 a ADI Ecolect Group Bihor – instituția care reglementează salubrizarea din județ – și sunt cele care sunt aplicate în toate celelalte comune din Zona Metropolitană Oradea 1B.

Sistemul de tarifare este unul de tip „abonament” și depinde de pubela neagră (pentru deșeuri reziduale), pe care clientul a prezentat-o la încheierea contractului. Fiecare abonament lunar are inclusă o colectare de deșeuri reziduale și colectarea tuturor deșeurilor reciclabile.

Abonament lunar persoană fizică Zona Metropolitană Oradea 1 BTarif abonamente*Ridicare suplimentară*
60 Litri23,82 lei3,49 lei
120 Litri27,31 lei6,98 lei
240 Litri34,29 lei13,97 lei

*tarifele sunt cu TVA

Locuitorii din Sânmartin pot încheia noile contracte până cel târziu la finalul anului 2024. În conformitate cu Hotărârea Consiliul Local Sânmartin, nr. 657/26.09.2024, din 1 ianuarie 2025, colectarea deșeurilor de la generatorii din comună se va face doar în baza contractelor individuale încheiate de localnici direct cu RER Vest.

Neîncheierea contractului cu operatorul autorizat pentru colectarea deșeurilor se sancționează conform Legii nr 101/2006 cu amenda între 500 și 1000 de lei. În conformitate cu art. 62 alin. 5 din Legea nr. 101/2006 cu modificările și completările ulterioare, orice persoană fizică sau juridica este obligată să dețină contract de salubrizare pentru colectarea deșeurilor generate.

Detalii cu privire la încheierea contractelor pot fi obținute la numărul de Call Center RER Vest 0374 885 693, pe paginile de socializare RER Vest (Facebook, Instagram, Google), respectiv pe site-ul rervest.ro.

Pentru informații complete privind regulile de colectare a deșeurilor menajere în Zona Metropolitană Oradea, vă recomandăm că accesați Ghidul de colectare separtă a deșeurilor – Zona Metropolitană 1 B, disponibil aici🔗https://shorturl.at/kVluy

Distribuie informația
Alte știri