Zece unități de învățământ din Bihor premiate pentru obținerea Titlului de Școală Europeană

Foto; arhiva

În contextul desfășurării celei de-a a 8-a ediții a programului ”#ErasmusDays: fă Europa să strălucească!”, planificat în acest an la nivel european în perioada 14-19 octombrie 2024, Inspectoratul Școlar Județean Bihor premiază excelența.

Joi, 17 octombrie 2024, în sala festivă a Liceului Tehnologic Dual Oradea, vor fi premiate în cadru festiv cele 10 unități de învățământ care au obținut titlul de Școală Europeană la edițiile din 2023 și 2024. Au obținut titlul de Școpală Eurpopeană în ediția din 2023: Liceul Teoretic ”Aurel Lazăr” Oradea(al 5-lea titlu), Liceul Vocațional Pedagogic ”Nicolae Bolcaș” Beiuș, Liceul Tehnologic ”Unirea” Ștei, Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” Oradea și Școala Gimnazială Nr. 1 Remetea(al 2-lea titlu), iar în 2024: Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Oradea, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea, (al 7-lea titlu), Colegiul Național ”Octavian Goga” Marghita(al 2-lea titlu), Școala Gimnazială ”Oltea Doamna” Oradea, Școala Gimnazială Nr. 1 Roșia.

Pe parcursul anilor au mai obținut acest titlu: ” Colegiul Național ”Samuil Vulcan” Beiuș(3 titluri), Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, Colegiul Național ”Iosif Vulcan” Oradea, Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” Oradea, Colegiul Economic ”Partenie Cosma” Oradea, Liceul Tehnologic ”Horea” Marghita.

Competiția Națională „Școală Europeană” a fost lansată în anul 2004 de către Ministerul Educației,  adresându-se tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar  implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale.

Prin această competiție, Ministerul Educației încurajează și motivează participarea unităților de învățământ preuniversitar din România la programele europene din domeniul educației și formării profesionale (Socrates 1997-2006, LifelongLearning 2007-2013, Erasmus+ 2014-2020 și Erasmus+ 2021-2027) și contribuie la dezvoltarea mobilității internaționale și la schimbul intercultural, obiective asumate pentru construirea Spațiului European al Educației.

Certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani. Pentru reconfirmarea titlului, ulterior, şcoala trebuie să candideze din nou.

Competiția „Școală Europeană” constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale. De asemenea, este evaluat impactul avut de activitățile derulate în cadrul proiectelor europene asupra dezvoltării profesionale, a culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Pe lângă acest eveniment organizat la nivel județean, unitățile de învățământ din județul Bihor marchează ”#ErasmusDays: fă Europa să strălucească!” printr-o varietate de activități, cum ar fi: Workshop-uri, mese rotunde, competiții sportive, seminarii pentru schimbul de bune practici, sesiuni multilingve pentru îmbunătățirea abilităților de conversație, expoziții de fotografii pentru a ilustra experiențele de mobilitate, conferințe pentru a promova oportunitățile interculturale sau provocări pe social media pentru a încuraja pur și simplu implicarea și creativitatea. În această perioadă sunt invitați să participe toți actorii implicați în program cât mai multe persoane, instituții și organizații care să desfășoare evenimente online și/sau fizice în comunitatea lor, prin care să demonstreze impactul extins al programului.

#ErasmusDays oferă posibilitatea de a împărtăși experiențe.

Distribuie informația
Alte știri