A fost semnat contractul prentru reabilitarea Spitalului de Psihiatrie Nucet

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a semnat în această săptămână două contracte pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a 3 clădiri ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor și a unei clădiri care aparține Spitalului de Psihiatrie Nucet.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilului Terapie Ocupațională de la Spitalul de Psihiatrie Nucet“ va fi realizat de asocierea formată din S.C. SABRINA COM S.R.L, S.C. DRS TRADING S.R.L. și S.C. VALYRIA S.R.L.. Valoarea contractului este de 1.408.900 lei, fără TVA, iar termenul de realizare, de 18 luni, din care 4 luni sunt prevăzute pentru proiectare și 14 luni pentru execuția lucrărilor.

Obiectivul principal al investiției este îmbunătățirea eficienței energetice a imobilului destinat terapiei ocupaționale din cadrul Spitalului de Psihiatrie Nucet, ceea ce va conduce la economii energetice și îmbunătățirea condițiilor de tratament pentru pacienți.

Proiectul va fi finanțat cu fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 5 – Valul renovării.

Vă reamintim că au început deja lucrările de reabilitare la alte patru clădiri ale Spitalului de Psihiatrie Nucet: Pavilionul A, Pavilionul B, Pavilionul C-D și o magazie.

Lucrările includ îmbunătățirea performanței energetice a clădirilor prin reabilitarea anvelopei, modernizarea instalațiilor electrice, sanitare, termice și de ventilație, precum și refacerea finisajelor interioare. Aceste intervenții urmăresc reducerea consumului de energie și creșterea confortului termic. Constructorii trebuie să finalizeze lucrările, conform contractului, în mai 2026.

De noile condiții vor avea parte atât pacienții spitalului, cu 226 de paturi, cât și cei 160 de beneficiari ai Unității de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie Nucet, o altă instituție aflată în subordinea Consiliului Județean.

Reabilitarea spitalului este realizată de asocierea formată din firmele MANELLI IMPRESA, INTERACTIVE DESIGN și MANELLI CONSTRUCȚII GENERALE S.R.L.

Valoarea totală a investiției este de 30.628.503,82 lei, cu TVA, fiind finanțată integral prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Distribuie informația
Alte știri
post-image
Stiri

𝐄𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚 𝐉𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐦𝐞𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐁𝐢𝐡𝐨𝐫 𝐩𝐞 𝐩𝐨𝐝𝐢𝐮𝐦 𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐜𝐞𝐥𝐞𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢ți𝐢 𝐭𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐞 “𝑩𝒍𝒖𝒆 𝑾𝒂𝒓𝒓𝒊𝒐𝒓𝒔”

Competiția 𝐁𝐥𝐮𝐞 𝐖𝐚𝐫𝐫𝐢𝐨𝐫𝐬 – 𝐀𝐬𝐚𝐥𝐭𝐮𝐥, ediția a VI-a, s-a desfășurat în perioada 15-18 octombrie 2024, la 𝐂𝐏𝐏𝐂𝐉 𝐎𝐜𝐡𝐢𝐮𝐫𝐢, reunind un număr de 𝟐𝟑 de echipe din cadrul structurilor de...