Incendiu violent la o gospodărie din localitatea Tăut din Bihor

În dimineața zilei de luni, 21 octombrie a.c., pompierii militari bihoreni au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Tăut, reușind să salveze din calea flăcărilor, două case.

În jurul orei 07.00, în urma unui apel primit prin numărul unic 112, pompierii militari din cadrul Gărzii Tinca și Detașamentului Salonta au fost alertați pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie din Tăut, comuna Batăr.

Ajunse la adresa indicată de apelant, echipajele au constatat că ardea violent și generalizat o anexă, existând riscul propagării incendiului la casa cu etaj lipită de construcția în flăcări și la o altă locuință învecinată, situată la circa 1.50 metri de focare.

Timp de aproximativ o oră și 40 de minute, forțele de intervenție au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială tip ABROLL, pentru localizarea și lichidarea focarelor, respectiv pentru protecția clădirilor expuse riscului de incendiere, împiedicând propagarea flăcărilor la acestea și salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă. De asemenea, pompierii au evacuat trei butelii din anexa cuprinsă de flăcări, preîntâmpinând astfel producerea unei explozii.

Evenimentul, observat de un vecin când arderea era deja generalizată, a fost provocat, cel mai probabil, de un coș de fum deteriorat.

În urma producerii incendiului, au ars acoperișul anexei și bunuri din interiorul acesteia.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.    

Distribuie informația
Alte știri