Trei tineri bihoreni cercetați pentru tâlhărie calificată și distrugere, reținuți de polițiști

La data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 10.19, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, că, în localitatea Tileagd, județul Bihor, a avut loc o altercație, între mai multe persoane.

Polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd s-au deplasat de îndată la fața locului, iar din verificările efectuate s-a stabilit că, altercația s-ar fi declanșat în urma faptului că, în cursul aceleiași zile, 4 bărbați, din localitatea Tileagd, de 39, 25, 19 și 17 ani, ar fi sustras 4 baloți de lucernă, de pe un teren agricol de pe raza localității Uileacu de Criș, pe care i-ar fi transportat cu un atelaj hipo, până în localitatea Tileagd.

Pe strada Zorilor din Tileagd, aceștia ar fi fost abordați de 3 bărbați, de 54, 39 și 31 de ani, din Uileacu de Criș, județul Bihor, proprietarii terenului de pe care a fost sustrasă lucerna, care, după comiterea furtului, ar fi urmărit în trafic atelajul hipo, iar în urma discuțiilor, bărbații din Tileagd ar fi devenit recalcitranți și i-ar fi agresat fizic pe ceilalți 3.

Totodată, în cadrul altercației, 3 autoturisme, cu care s-ar fi deplasat bărbații din Uileacu de Criș înspre Tileagd, ar fi suferit diferite avarii, la nivelul caroseriei sau al parbrizelor, în urma faptului că bărbații din Tileagd ar fi aruncat înspre acestea cu pietre și cu diverse obiecte contondente.

În urma agresiunii, bărbatul de 54 de ani, din Uileacu de Criș, a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 1 și 2 zile de îngrijiri medicale, iar cel de 39 de ani, din aceeași localitate, între 3 și 4 zile de îngrijiri medicale.

Toate persoanele implicate în altercație au fost conduse la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor, iar în urma administrării probatoriului, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, față de bărbații de 25, 19 și 17 ani, din Tileagd, județul Bihor.

La data de 28 octombrie a.c., cei în cauză vor fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și distrugere, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a fost comisă fapta.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie informația
Alte știri