A început recepția la campingurile din Vadu Crișului, Șuncuiuș și Bratca

default

Joi, 24 aprilie 2025, a început recepția la terminarea lucrărilor la campingurile moderne din Vadu Crișului, Șuncuiuș și Bratca.

La recepție au participat mai mulți reprezentanți din cadrul Consiliului Județean Bihor, primarul comunei Vadu Crișului, Dorel Cosma, primarul comunei Șuncuiuș, Doru Gabor, István Pintér, directorul Salvamont Salvaspeo Bihor, reprezentanți de la Inspectoratul Județean în Construcții Bihor, dirigintele de șantier și reprezentanții firmei Silvania, responsabilă de lucrări.

„Prin aceste investiții, ne dorim să oferim alternative moderne și prietenoase cu mediul pentru iubitorii de natură. Campingurile din Vadu Crișului, Bratca și Șuncuiuș, dar și cel din Dobrești, recepționat săptămâna trecută, sunt exemple concrete de cum putem îmbina turismul cu protejarea patrimoniului natural”, a declarat Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor.

În Șuncuiuș, campingul este în apropierea Peșterii Unguru Mare. Aici au fost amplasate patru foișoare și o construcție cu grupuri sanitare, dușuri, sală pentru evenimente și spații administrative. În plus, a mai fost realizată o construcție cu birouri și punct de informare. În această clădire va funcționa și o bază a Salvamont Bihor, cu locuri de cazare pentru angajați. În jurul clădirilor se vor putea instala corturile, fiind prevăzute și mai multe locuri amenajate pentru focuri de tabără. Totodată, a fost amenajată o parcare, cu pietriș, la intrarea pe drumul care duce la camping venind de pe Drumul Județean 108I. Turiștii vor avea posibilitatea să meargă cu mașina până la intrarea în camping, să-și lase corturile și celelalte bagaje și să ducă mașina în parcarea amenajată. Turiștii care vin pentru câteva ore în zonă urmează să-și lase mașinile în parcare și să parcurgă pe jos traseul spre camping și peșteră.

În comuna Vadu Crișului campingul este în apropierea Peșterii Vadu Crișului. Înainte de a ajunge la camping, pe malul drept al Crișului Repede a fost amenajată o parcare, cu pietriș. În parcare a fost construită o clădire din lemn, cu grupuri sanitare. Pe malul stâng este amplasat campingul care are o clădire principală din lemn, cu dușuri, grupuri sanitare și o sală pentru evenimente. În plus, au fost montate opt foișoare și mai multe locuri special amenajate pentru focuri de tabără.

În Bratca au fost amplasate șase foișoare deschise din lemn și o clădire cu terasă acoperită, dușuri și toalete. Și la acest camping a fost amenajată o parcare din pietriș. Vă reamintim că săptămâna trecută a început recepția și la campingul din Dobrești, amplasat la coada Lacului cu pâlnie – Vida. Aici au fost amenajate: o construcție mare din lemn cu o sală de evenimente, grupuri sanitare și dușuri, precum și locuri destinate focurilor de tabără, în jurul cărora se vor putea așeza corturile. În plus, au fost amplasate și patru foișoare din lemn.

Toate cele patru campinguri fac parte din proiectul „Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul sitului Natura 2000 ROSCI0062 Defileul Crișului Repede – Pădurea Craiului”, realizat în cadrul unui parteneriat dintre Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), Consiliul Județean Bihor și primăriile Dobrești, Bratca, Șuncuiuș și Vadu Crișului.

Toate cele 4 campinguri sunt supravegheate video.

Obiectivul proiectului este încurajarea vizitării siturilor Natura 2000 într-un mod organizat și civilizat, cu un impact cât mai redus asupra naturii. Aceste investiții vor contribui la conservarea biodiversității și la crearea unor spații de educație ecologică pentru comunitate și vizitatori.

Lucrările sunt efectuate de compania Silvania, iar valoarea totală a contractului se ridică la 8.527.242,65 lei, inclusiv TVA. Banii sunt alocați din fonduri europene.

CASĂ DE VÂNZARE ÎN BIHOR

 

Alte știri