Elevii de la „Emanuil Gojdu” învață cum să reducă risipa alimentară alături de Banca pentru Alimente Oradea

În perioada 24–28 martie, peste 700 de elevi de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea au participat la ateliere educaționale și artistice despre reducerea risipei alimentare, în cadrul Săptămânii Verzi, alături de Banca pentru Alimente Oradea.

Elevii au învățat:

  • cum resturile alimentare pot deveni compost,
  • cum să facă alegeri responsabile la cumpărături,
  • și care este impactul risipei asupra mediului și economiei.

Atelierele „Gata cu Risipa!” au inclus și activități artistice: două tablouri colective tip puzzle și vizionarea unui documentar despre risipă, urmată de dezbateri.

Tinerii au fost încurajați să devină ambasadori ai consumului responsabil. Trei eleve – Ioana Farc, Cleopatra Coțău și Sofia-Elena Butuc – au fost desemnate Elev-Ambasadori, pentru implicarea lor deosebită.

Proiectul „Gata cu Risipa!”, derulat cu sprijinul Raiffeisen Comunități, continuă să formeze o generație conștientă și responsabilă față de resursele planetei.

Alte știri