Dezbaterea „Tezaurul României de la Moscova – istoria complicată a ultimului secol de relații româno-ruse” va avea loc la Oradea

Librăria Humanitas invită orădenii duminică, 23 aprilie, la o dezbatere care va acoperi ultimii o sută de ani din istoria negocierilor pentru restituirea tezaurului românesc trimis în 1916 și 1917 la Moscova pentru protejarea valorilor statului român și rămas în mare parte nerecuperat până azi. Invitaţii dezbaterii sunt jurnalistul Marian Voicu şi lectorul universitar Mihai Maci.
Dezbaterea „Tezaurul României de la Moscova – istoria complicată a ultimului secol de relații româno-ruse” va avea loc în 23 aprilie, de la ora 12.00. Discuția pornește de la volumul „Tezaurul României de la Moscova, Inventarul unei istorii de o sută de ani”, publicat la Editura Humanitas, cea mai amplă carte publicată până acum despre această temă. Un subiect de dispută internațională care a mers în paralel cu toate momentele importante și schimbările survenite în conducerea celor două state. Invitații sunt Marian Voicu, autorul cărții, jurnalist și producător TVR, și lect. univ. dr. Mihai Maci, Departamentul de Relații Internaționale al Universității Oradea.
Distribuie informația
Alte știri