USR initiaza o lege a mirosurilor si ii cheama pe oradeni la dezbatere publica

Holding his nose

USR Bihor organizează joi, 25 mai, ora 17:00, în Sala Mare a Primăriei Oradea, o dezbatere publică legată de proiectul legislativ privind monitorizarea și măsurarea mirosurilor („Legea mirosului”), ca răspuns la semnalele societății civile din Oradea, Sântandrei și Tărian.

În ultimii ani au fost nenumărate semnale cu privire la problema poluării olfactive, care a fost propagată de anumiţi operatori economici, care îşi desfăşoară activitatea la limita oraşului şi comunelor învecinate.

Vor conduce dezbaterile d-na Rodica Militaru (inițiator al legii – USR Timișoara), d-na Carmen Lezeu (Preşedinte Asociaţia Sântandrei Metropolitan Area) și dl. Cristian Rusu (Președinte USR Bihor), iar invitați vor fi dl. senator Allen Coliban (Președinte a Comisiei de mediu), dl. deputat Silviu Dehelean (membru în comisia juridică a Camerei Deputaților), d-na Adriana Calapod (Director Executiv a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor). Au fost trimise invitații și autorităților locale și județene precum și instituțiilor abilitate în domeniu.

Oradenii dar si locuitorii din localitățile învecinate în care există probleme legate de confortul olfactiv, sunt invitati să participe la dezbaterea publică pentru a-și face cunoscut punctul de vedere.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri