Un cunoscut prezentator TV din Oradea nu poate distinge culorile: „Mi-am dat seama inca din copilarie ca ceva nu e in regula”

Discromatopsia, o anomalie a vederii sau lipsa de percepţie a culorilor este o boală provocată de absenţa acelor celule din retină care sunt responsabile de percepţia culorilor. Se depistează printr-un test numit planşa pseudoizocromatică. Unui astfel de test a fost supus şi Alexandru Constantin, prezentator la Prima TV, originar din Oradea.

”Mi-am dat seama în copilărie că ceva nu este în regulă cu privirea mea, însă mult timp nu am ştiut că există această afecţiune. La 18 ani, când am dat examenul pentru permis auto a trebuit să obţin un certificat medical special pentru a putea conduce. Acela a fost momentul în care am început să mă documentez serios cu privire la discromatopsie. Pentru mine este normal să văd viaţa prin lipsa unor culori şi am învăţat să îmi creez un sistem de ghidare astfel încât să nu am probleme în viaţa de zi cu zi”, a declarat Alexandru pentru wowbiz.ro

Sunt foarte puţini oameni care ştiu că eu am această afecţiune. De fapt, eu nu văd culorile …”, a adăugat vedeta. Citeste mai departe

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri