Administratia bihoreana demareaza proiectul vizand realizarea de bazine didactice de inot in orasele judetului

Consiliul Judetean Bihor e primul din tara care a demarat un program de realizare de bazine didactice de inot in orasele judetului. Pentru doua, din totalul de 9, studiile de fezabilitate au fost urcate deja pe SEAP si se asteapta in scurt timp demararea licitatiei vizand studiul tehnic si executia propriu-zisa.

Primele bazine de inot didactice, avand lungimea de 25 metri, latimea de 12,5 si inaltimea de 1,60 metri se vor realiza in Sacuieni si Nucet. Vor fi gata anul viitor, anunta seful administratiei bihorene, Pasztor Sandor care e convins ca in 2018, alte doua sau trei vor demara in judet.

Exista doua tipuri de proiecte in functie de necesitati. Unele UAT-uri au optat doar pentru un bazin semi-olimpic, altele mai mari vor avea si un al doilea de dimensiuni reduse. Toate insa vor fi dotate cu gradene, vestiare , sala de asteptare si accesibilitati pentru persoanele cu handicap.

Pretul unei astfel de investitii variaza in functie de dimensiuni intre 3,4 si 4,2 milioane de lei la care se adauga si TVA. Banii vor fi directionati din bugetul CJ Bihor, cofinantarea, constand in amplasamentul cu toate utilitatile, revenind primariilor oraselor sau municipiilor din judet unde se vor realiza aceste bazine didactice de inot.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri