Ia romaneasca inclusa de Google in cea mai mare expozitie virtuala dedicata modei

Ia romaneasca inclusa de Google alaturi de rochia neagra a lui Coco Chanel in cea mai mare expozitie virtuala dedicata modei
Portul romanesc are o sectiune speciala, unde pot fi admirate cele mai autentice haine taranesti.

Portul traditional de la noi sta alaturi de marii designeri precum Alexander McQueen sau Carl Lagerfeld. Colectia „Haina Taraneasca” este rezultatul colaborarii dintre Google si Muzeul Taranului Roman, inceputa inca din 2014. Sunt 27 de obiecte vechi vestimentare care nu pot fi admirate decat in mediul virtual pentru ca expozitia reala este inchisa.

Din in sau borangic, cusuta manual, veche sau reinventata, ia romaneasca a trecut de mult granitele tarii iar in ultimii ani a devenit celebra inclusiv in colectiile marilor case de moda.
Piesele prezentate sunt insotite de o coloana sonora din colectia „Ethnophonie” a Muzeului National al Taranului Roman: doine, hore, invartite, brâuri.

Spre deosebire de o expozitie reala, cea virtuala – care a strans peste 30.000 de imagini – va fi deschisa permanent. „We wear culture” este accesibilaă la g.co/wewearculture si prin aplicatia Google Arts & Culture, disponibila pentru iOS si Android.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri