Este cea mai mare investiţie publică de acest fel din România.
Până pe 31 martie 2016, lucrările la Complexul Wellness Thermal Nymphaea din Oradea trebuie finalizate, urmând ca în aprilie mult aşteptatul aquaparc să se afle „în probe”, iar pe 1 mai să-şi deschidă porţile.
Potrivit Anei Maria Sava, reprezentantul Direcţiei de Management, Proiecte cu Finanţare Internaţională, din cadrul Primăriei Oradea, lucrările executate din fonduri europene sunt finalizate în proporţie de 98%, în timp ce restul amenajărilor contractate de bani locali sunt executate în proporţie de 95%. Mai exact, din bugetul local se realizează cele două puncte de alimentaţie publică din interior si sunt suportate cheltuielile cu echipamente şi dotarea acestor unităţi. În rest, până la finele lunii martie trebuie încheiate lucrările la parcare, amenajările exterioare, nivelarea terenului, plantarea arborilor, respectiv trebuie încheiate toate finisajele.
„Complexul Nymphaea se întinde pe o suprafaţă de 7 ha şi este cea mai mare investiţie publică din acest domeniu din România. Valoarea contractului de execuţie se ridică la 70 milioane de lei, plus TVA”, ne-a declarat Ana Maria Sava.
Această nouă unitate de agreement este prevăzută cu 10 tobogane, având lungimi diferite, cel mai lung ajungând la 182 m. De asemenea, au fost construite 14 bazine, din care 7 în interior. Două dintre bazine pot fi folosite şi pentru competiţii sportive, unul fiind pentru înot, iar cel de-al doilea pentru sărituri.
Construcţia principală este prevăzută cu 7 lifturi, din care unul din sticlă, care poate să ofere o imagine panoramică.
Partea cea mai atractivă este cea de SPA, cu o spectaculoasă baie turcească, cu camere jacuzzi, tratament acvatic, masaj, saline cu sare de Hymalaia şi Praid, camere cu gheaţă, saune etc.
Clădirea principală, care are un regim de înălţime de S+P+E, este cea de-a treia construcţie din ţară prevăzută cu o cupolă din folie triplustrat ce permite pătrunderea razelor de soare pentru cei ce stau în interior şi vor să facă plajă. De asemenea, arhitectura acestui imobil aminteşte de floarea de lotus, prin cele 7 petale, cere pot fi utilizate ca umbrare. La subsol vor fi amplasate vestiarele vizitatori cu 1.000 de dulapuri, care vor putea fi accesate cu ajutorul brăţarei de acces.
Intrarea în Complex se va face printr-o parcare, cu o capacitate de 300 de locuri, care ulterior, prin relocarea străzii Codrilor se va mări. Accesul vizitatorilor va fi permis prin cei 6 turnicheţi, iar la intrare se va elibera o brăţară alimentată cu o sumă de bani.
Momentan Administraţia Domeniului Public care a preluat administrarea aquaparcului pregăteşte un plan de management şi o politică tarifară.
[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”108248014930860277623″ ualb=”6251467327975729121″ imgl=”fancybox” style=”floor” row=”4″ size=”220″ num=”30″ border=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]