4 medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale pentru elevii români. Una e obţinută de un bihorean

Lotul Naţional al României de Informatică s-a întors de la la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale care a avut loc la Ljubljana. Competiţia a ajuns la ediţia a 24-a. Prima, s-a desfăşurat în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

Elevii români au venit acasa de la Ljubljana cu trei medalii de aur şi una de argint. Printre performeri e și un absolvent bihorean, abonat mereu la ocuparea unui loc fruntaş în competiţiile la care a participat de-a lungul timpului.

Tamio Vesa Nakajima revine acasă din Slovenia cu medalia de aur. El a absolvit in acest an Liceul Vocaţional Pedagogic „Nicolae Bolcaş” din Beiuş și a fost acceptat la cea mai faimoasă universitate din lume în domeniul tehnic, Massachussets Institute of Technology din Boston, Statele Unite. Merită toate felicitările noastre!

În clasamentul neoficial pe medalii România s-a clasat pe primul loc la Ljubljana, iar în ierarhia pe puncte a ocupat locul al doilea, după Polonia. Lotul a fost însoțit și coordonat de prof. Dan Pracsiu (team leader) și Daniel Posdărăscu (deputy leader), student și fost olimpic internațional, multiplu medaliat la competițiile de profil. La ediția din acest an au participat 58 de concurenți din 14 țări.

Foto:bihon.ro

Distribuie informația
Alte știri