Plecati in vacanta in Franta? MAE a transmis un avertisment

MAE avertizeaza cetatenii romani care doresc sa tranziteze sau sa calatoreasca in Franta sa evite zona de sud-est a tarii, din cauza unor incendii de padure si de vegetatie.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca pe teritoriul Republicii Franceze ca sud-estul Frantei (Departamentele Var, Alpes-Maritimes, Haute-Corse, Vaucluse, precum si arondismentul/sectorul 11 din Marsilia), se confrunta cu incendii de padure si de vegetatie, pe arii extinse. Cele mai afectate arii se afla in La Croix-Valmer, Ramatuelle, Artigues, Carros, St. Tropez, Hyeres, Olmeta-di-Turda, Parcul Natural al Prealpilor de Azur. in prezent, 10 focare de incendii sunt active in arii din zonele mentionate, afectand padurile si zonele populate.

Conform Centrului National de Meteorologie francez, in urmatoarea perioada, pentru sud-estul Frantei, conditiile meteorologice (seceta si vant puternic – intre 90 si 110 km/ora) vor favoriza mentinerea alertei, precum si posibilitatea izbucnirii unor noi incendii de padure si de vegetatie in sud-estul Frantei.

Cetatenii romani aflati in vacanta sau stabiliti in sud-estul Frantei sunt sfatuiti sa evite zonele pentru care sunt activate codurile de alerta.

Distribuie informația
Alte știri