Atentie, turisti! La mare in Croatia sunt incendii de vegetatie

Turistii care vor sa mearga in acest sfarsit de vara in Croatia trebuie sa stie ca, in urma temperaturilor extrem de ridicate din aceasta luna, pe coasa Adriatica sunt incendii de vegetatie.

Cele mai afectate localitati sunt Promina, Pristeg, Lisane Ostrovicke, Lisnjak Drnis, Drnis, Kozlovac, Kolarna, Lepuri, Benkovac, Ervenik, Omis, Labin Dalmatinski, Stari Grad si Kabal de pe insula Hvar, Vrana, Sveti Filip i Jakov, Milna pe insula Brac, Gornje Brele pe insula Ugljen, Jablanec si Brela din judetele Split-Dalmatia, Zadar, Sibenik-Knin, Lika-Senj si Dubrovnik-Neretva.

Din cauza incendiilor, pot exista temporar disfunctii privind utilizarea infrastructurii rutiere, precum autostrada A1 Zagreb-Dubrovnik, care poate fi partial inchisa, iar autovehiculele sa fie redirectionate pe drumul vechi Jadranska Magistrala (D8), iar din cauza fumului degajat de incendii se circula cu restrictii de viteza, pe portiuni”, avertizeaza MAE.

Cetatenii romani, afectati de situatia din atentionare, pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii Romaniei la Zagreb: +38598414341″, mai informeaza MAE.

Distribuie informația
Alte știri