Seful ITPF Oradea: Presiunea migrației ilegale la frontiera româno-ungară a crescut foarte mult

Presiunea migrației ilegale a crescut foarte mult la frontiera româno-ungară, doar în perioada 1 iulie-21 august fiind cât aproape în primul semestru, a declarat joi, într-o conferință de presă, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea, chestorul de poliție Marin Bondar.

 „Dacă în primul semestru al anului 2017, la frontiera româno-ungară din competența inspectoratului au acționat 947 de persoane, care au încercat să treacă ilegal granița, în perioada 1 iulie-21 august, au acționat 661 de persoane. Într-o lună și jumătate este foarte mult, ceea ce înseamnă că migrația și presiunea la frontiera cu Ungaria au crescut foarte mult”, a precizat șeful ITPF Oradea.

Din cei 661 de migranți, 567 au încercat să iasă pe frontiera verde și 94 prin punctele de trecere a frontierei (în automarfare sau cu documente false). Din cei 567, un număr de 260 au fost reținuți în tentativă de trecere, doi au reușit să treacă frontiera, iar 305 au fost reținuți în cooperare cu autoritățile de frontieră ungare.

„Noi supraveghem frontiera în sistem tablă de șah și, în momentul în care partea maghiară observă pe teritoriul nostru, cu aparatura de vedere pe timp de noapte, un grup, ne informează și acele grupuri sunt considerate reținute în comun”, a afirmat Marin Bondar.

Distribuie informația
Alte știri