Biciclistii bihoreni au intrat in vizorul politistilor. Sute de amenzi pentru lipsa vestelor reflectorizante

265 de bicicliști care au comis diverse abateri în trafic au fost sancționați de polițiștii rutieri în acţiune.

În perioada 22 august– 3 septembrie a.c., în cadrul acțiunilor desfășurate în trafic pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au vizat și abaterile de la legislația rutieră comise de bicicliști, neregulile comise de aceștia în trafic constituind unele din principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave pe șoselele bihorene.

În intervalul de referință, polițiștii rutieri bihoreni au aplicat 265 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 97.575 lei, unor bicicliști care nu au respectat legislația rutieră, expunându-se astfel victimizării prin accidente rutiere sau constituind un pericol pentru ceilalți paricipanți la trafic.

Cea mai sancționată abatere comisă de bicicliști în acest interval a fost nerespectarea prevederilor legale privind portul îmbrăcăminții reflectorizante, 110 bicicliști fiind sancționați pentru această abatere. Alte 71 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea condițiilor tehnice minime prevăzute de legislație, pe care trebuie să le îndeplinească bicicletele pe drumurile publice, respectiv cele referitoare la dispozitivul de frânare, sistemul de direcție, sistemul de avertizare sonoră sau echiparea cu lumini și cu dispozitiv fluorescent-reflectorizant. Polițiștii rutieri au sancționat alți 25 de bicicliști depistați în timp ce ce circulau pe bicicletă sub influența alcoolului, 10 bicicliști care circulau cu biciclete care prezentau diverse defecțiuni tehnice și 49 de bicicliști pentru lipsa documentelor de identitate.

Astfel, la 23 august a.c., la ora 17.45, în localitatea bihoreană Gurbediu a fost depistat în trafic un localnic de 66 de ani, în timp ce circula cu bicicleta, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării sale cu aparatul etilotest, s-a constatat că biciclistul prezenta o concentrație alcoolică de 0,94 mg/l alcool în aerul pur expirat.

De asemenea, la 24 august a.c., la ora 17.45, pe drumul județean 709/A, în localitatea bihoreană Girișu Negru a fost depistat în trafic un bărbat de 58 de ani, din comuna Tinca, în timp ce circula cu bicicleta, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării biciclistului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool în aerul pur expirat.

Tot la 24 august a.c., la ora 18.20, în localitatea bihoreană Belfir a fost depistat în trafic un localnic de 65 de ani, în timp ce circula cu bicicleta, având o concentrație alcoolică de 0,96mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 870 lei fiecare.

Distribuie informația
Alte știri