Razboiul cainilor. O asociatie a iubitorilor de animale din Oradea cere inchiderea adapostului de langa Satu Mare la care ajung maidanezii din Bihor

După o serie de verificări facute de cei de la Asociația ARDA Oradea, de la începutul anului 2016, hingherii din localitatea Dara, din apropiere de Satu Mare au capturat cel puțin 1.180 de câini. Dintre aceștia, 1.007 au fost uciși, restul fiind dați spre adopție.

Astfel, Primăria Biharia a plătit hingherilor din Dara 4.285 de lei pentru 15 câini ridicați de pe raza comunei. Adică 285 lei/caine. De asemenea, Primăria Sântandrei a achitat, acelorași hingheri, suma de 8.698 lei pentru 34 de câini capturați în august -octombrie, plus nouă cadavre de câini, adică 255 de lei/câine. Toți urmau să fie exterminați, spun cei de la ARDA.

Potrivit aceleeasi surse, la adăpostul de câini din Dara, pe care ei îl numesc ”Lagărul din Dara” au fost ucise peste o mie de animale. În aceste condiții, Asociația a demarat demersurile pentru închiderea adăpostului de la Dara.

”Acest lagăr trebuie inchis….Vom face ce putem… durează să aducem schimbări, durează până ce autoritățile realizează că, adevărul odată ieșit la iveală, nu mai poate fi mascat”, spun cei de la ARDA Oradea. Citeste mai departe pe Gazeta de Nord-Vest

Distribuie informația
Alte știri