Richard Balint e nominalizat la categoria „Cel mai bun actor” al Galei Uniter

Juriul de selecţie a Galei Premiilor UNITER a anuntat astazi nominalizările la categoriile: Debut, Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, Cel mai bun spectacol de teatru TV, Premiul pentru critică teatrală, Cea mai bună scenografie, Cea mai bună actriţă în rol secundar, Cel mai bun actor în rol secundar, Cea mai bună actriţă în rol principal, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună regie şi Cel mai bun spectacol.

Printre nominalizaţi se numără actorul Richard Balint, la categoria Cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul GORGE din spectacolul „UCIDEREA RITUALICĂ A LUI GORGE MASTROMAS”, alături de Florin Piersic Jr şi Marian Râlea.

Actorul orădean se află la a doua nominalizare, după cea primită în 2006, pentru rolul Doctorului Caius în „NEVESTELE VESELE DIN WINDSOR” după William Shakespeare, direcția de scenă Victor Ioan Frunză.

Pe de alta parte, actorului EUGEN ŢUGULEA va primi premiul special pentru o viaţă dedicată teatrului şi poeziei, acordat de către Senatul UNITER.

Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a XXIV-a ediţie va avea loc luni, 9 mai 2016 la Sala Mare a Teatrului „Regina Maria” din Oradea.

Richard Balint

Distribuie informația
Alte știri