Mâncarea de post poate avea gust bun, poate nu cel cu care suntem obișnuiți, dar avem la dispoziție foarte multe plante aromatice pe care le putem folosi după bunul plac. Folosiți-vă imaginația pentru a combina alimentele cele mai potrivite pentru nevoile voastre de zi cu zi.
„În zilele de post trebuie să asociem alimentele ,astfel încât să nu ne privăm organismul de prețioasele proteine. Cantitatea cea mai mare de proteine se gasește în soia, dar aceasta conține si grasime vegetală și o concentrație mare de fitoestrogen, astfel, nu este indicată tuturor. Alte alimente bogate în proteine sunt quinoa, nautul, fasolea uscată ( de preferat cea închisa la culoare), linte verde, mazare, mei, ciuperci etc.” , spune Daniela Mascas, nutritionist Natur House.
Recomandarea specialistilor in diete este ca la fiecare masă să asociați legumele crude și să evitați produsele de post gata preparate: foietajele, crenvurștii și pate-ul vegetal pentru ca au multe calorii din grasimile nesanatoase adaugate și conțin aditivi și coloranți alimentari de care organismul vostru se poate lipsi.
Trebuie să facem diferența între a manca și a ne hrăni, sa nu uitam…cele mai longevive persoane din lume manancă puțin sau țin post. Citeste mai departe