Potrivit Strategiei privind Cadrul naţional de politică pentru dezvoltarea pieţei în ceea ce priveşte combustibilii alternativi în sectorul transporturilor şi pentru instalarea infrastructurii relevante în România până la finalul anului 2020, în România vor fi amplasate circa 1.000 de puncte de reîncărcare/realimentare cu combustibili alternativi: energie electrică şi GNC-gaz natural comprimat.
În funcție de mărimea orașului vor fi puncte de încărcare. La Oradea, conform strategiei vor fi cinci puncte pentru energie electrică și unul cu GNC. Din numărul total de puncte peste 160 vor fi în orașe iar restul pe drumurile naționale.
Astfel Bucureștiul va avea 50 puncte de reîncărcare cu energie electrică şi 10 stații de realimentare cu GNC iar Bacău, Brașov, Galați, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Ploiești, Timișoara, Baia Mare, Pitești vor avea câte 5 puncte de reîncărcare cu energie electrică şi câte 1 stație de realimentare cu GNC. Alte 28 de orașe mai mici vor avea câte un punct din fiecare.
Toate sunt cuprinse în PROIECTUL DE HOTĂRÂRE privind aprobarea Strategiei privind Cadrul naţional de politică pentru dezvoltarea pieţei în ceea ce priveşte combustibilii alternativi în sectorul transporturilor şi pentru instalarea infrastructurii relevante în România şi pentru înfiinţarea Consiliului interministerial de coordonare pentru dezvoltarea pieţei pentru combustibili alternativi care ar fi trebuit discutat în ședința de guvern din 15 februarie dar a fost amânat pentru o ședință viitoare.