Programul Rabla 2018 e gata de start. Vezi care sunt actele necesare

Guvernul urmează să dea startul programului Rabla 2018, iar persoanele care vor să-și schimbe autoturismul pot primi, în anumite condiții, peste 50.000 de lei pentru acest lucru.

Pentru casarea unei maşini mai vechi de 8 ani veţi primi un voucher de 6500 de lei, altfel zis, o reducere din preţul unei maşini noi. La asta se mai adaugă 2700 de lei dacă maşina este hybrid şi poluează foarte puţin. În cazul maşinilor electrice primiţi o subvenţie: jumătate din preţul maşinii, dar nu mai mult de 10 mii de euro. La cei 10 mii de euro se pot adăuga şi 6500 de lei, dacă aduceţi o rablă la casat.

Vestea proastă este ca în acest an în programul rabla sunt acceptate doar maşini cu ITP valabil. Noua regulă va reduce mult numărul celor care îşi pot casa maşinile.

Cei interesaţi trebuie să depună următoarele acte necesare programul Rabla 2018: actul de identitate al solicitantului şi după caz, al proprietarului rablei care a cedat prima de casare; certificatul de înmatriculare al autoturismului uzat, în original şi copie legalizată; cartea de identitate a autovehiculului uzat, în original şi copie legalizată; certificatul de atestare fiscală (în original), din care rezultă că nu există restanţe către bugetul local, emis de către autoritatea publică locală (primărie); în cazul cesiunii primei de casare, este necesar şi un certificat de atestare fiscală emis pentru proprietar; declaraţie pe proprie răspundere, prin care solicitantul se angajează să cumpere o maşina nouă de la dealer.

Distribuie informația
Alte știri