Primaria din Oradea a alocat 233.000 de lei pentru reabilitarea Casei lui Iuliu Maniu din Badacin

 Consiliul Local Oradea a aprobat  alocarea unei sume importante pentru reabilitarea Casei memoriale „Iuliu Maniu” din Badacin, Salaj.

Sprijinul financiar vine în urma unui protocol de parteneriat încheiat între Primaria Oradea si Episcopia Greco-Catolica, în proprietatea careia se afla imobilul. Alesii locali din Oradea au aprobat proiectul privind sprijinirea cu suma de 233.000 lei a lucrarilor de reabilitare a Casei Memoriale „Iuliu Maniu”, situata în Badacin.

„Scopul reabilitarii Casei memoriale „Iuliu Maniu” este de a celebra Centenarul si de a evidentia persoana marelui om politic ca parte a realizarii Marii Uniri din 1918. Este un loc însemnat în care s-au luat decizii importante pentru natiunea româna din Transilvania si unde s-au întâlnit oameni politici care au realizat Marea Unire de la 1 Decembrie 1918″, se precizeaza în  protocol .

Casa memoriala „Iuliu Maniu” este un monument istoric memorial, fiind construita în anul 1879 de catre tatal marelui om politic, Ioan Maniu, descendent pe linie paterna din familia lui Simion Barnutiu, în satul Badacin, din comuna Pericei, la 5 kilometri de Simleu Silvaniei.
Distribuie informația
Alte știri