Scandalul din Sanatate continua. Autoritatile acuza sindicalistii ca pacalesc oamenii

Sindicaliştii din Sănătate cer modificarea Legii Salarizării, care le creşte veniturile angajaţilor, în loc să ceară schimbarea Regulamentului de sporuri, care le scade aceste venituri, şi „îi păcălesc pe oameni şi îi scot în stradă aiurea”, scrie, pe Facebook, un consilier al ministrului Muncii.

Cristian Vasilcoiu a eplicat ca noua Lege a salarizării creşte salariile din Sănătate iar noul Regulament de sporuri scade sporurile, acordate, oricum, pe lângă prevederile din vechile reglementări.
Potrivit demnitarului sindicaliştii, cer in mod paradoxal, nu modificarea Regulamentului care le scade, ci a Legii care le creşte veniturile

“Păi nu ar merita ei, uneori, să li se îndeplinească dorinţele şi să se modifice şi Legea în acelaşi fel ca Regulamentul, adică să le scadă şi salariile, aşa cum le-au scăzut sporurile”, a scris consilierul ministrului Muncii pe Facebook.

Aproximativ 10.000 de angajaţi din Sănătate au protestat, joi, în faţa guvernului nemulţumiţi de reducerile salariale cauzate de plafonarea sporurilor. Luni va avea loc o analiză a regulamentului de sporuri împreună cu guvernanţii.

Distribuie informația
Alte știri