Ambulatorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Oradea se va extinde

Aleșii locali au aprobat în unanimitate documentația tehnico-economică a proiectului intitulat „Extindere ambulator Corp B Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea”. Acesta prevede construirea unui corp anexă în continuarea clădirii existente, care este legat structural şi funcţional de construcția existentă.
Extinderea se va face pe latura vestică și nordică, ocupând o porțiune din platforma existentă de acces auto și parcare, precum și o parte din spațiul verde dintre platforma de acces și parcare și drumul de acces în spatele terenului.
La demisol vor fi birouri de internări și externări, fișier, garderobă, cameră server, birou de asistență socială, o cafenea, depozit, cameră de curățenie, grupuri sanitare și trei lifturi. De asemenea, se va amenaja o zonă de vestiare pentru pacienți cu unitate de igienizare, vestiare pentru cadrele medicale, cabinete de consultații și o zonă de acces separat, direct din exterior, pe latura vestică, pentru cabinetele de boli infecțioase și pneumologie.

La parter (nivelul 0) se propune amenajarea unei zone de policlinică-ambulator, a cărei legătură cu corpul B existent se va realiza printr-o pasarelă cu o lățime interioară de 3,65 m și o lungime de 4,69 m. Aici vor funcționa următoarele secții: Ortopedie, Chirurgie Toracică, Vasculară și Cardiovasculară, Medicină Internă, Endocrinologie, Neurologie, Reumatologie, Cardiologie, Neurochirurgie, Chirurgie Plastic, Chirurgie și Urologie.

Nivelul +1 va fi amenajat similar cu parterul și va cuprinde următoarele secții: Gastroenterologie, Oftalmologie, Psihologie, Oncologie, ORL, BMF/Chirurgie dentoalveolara, Diabetologie, Dermatologie, Nefrologie, Alergologie, Medicina Sportivă și Medicina Muncii.

La nivelul +2 se propune amenajarea zonei administrative cu zona de secretariat, spații destinate personalului administrativ, cu sală de mese și grupuri sanitare.

La nivelul +3 se propune amenajarea noii secții ATI cu 22 de boxe cu câte un pat, realizate prin pereți din sticlă pe structură metalică, grupuri sanitare, depozite pentru curățenie și echipamente și zone de supraveghere. Legătura cu restul spitalului se va realiza exclusiv prin pasarela propusă, care face legătura atât cu corpul B cât și cu corpul A existent.

Valoarea totală a investiţiei este de 11, 2 milioane de euro. Din această sumă, valoarea eligibilă este de 2,3 milioane euro, contribuția orașului fiind de 2%.
Proiectul va fi depus în cadrul Programul Operaţional Regional 2014-2020 Axa prioritară 8.

Distribuie informația
Alte știri