Ziua mondială a râsului se celebrează, anual, în prima duminică a lunii mai, iar în 2018 această zi este marcată la 6 mai, relatează Agerpres. Inițiativa îi aparține indianului Madan Kataria, fondatorul mișcării ”Laughter Yoga” (Hasyayoga), adică terapia prin râs, el fiind și autorul cărții ”Laugh For No Reason” (2002) (Râzi fără motiv). Efectele acestei terapii sunt cât se poate de serioase și importante, conform http://www.laughteryoga.ro/.
În primul rând, susțin adepții terapiei amintite, eliberarea endorfinelor prin râs poate schimba în bine starea de spirit după doar câteva minute. În al doilea rând, terapia inspirată de Madan Kataria promite transformarea bunei-dispoziții în adevărate exerciții de respirație și de tip cardio, ceea ce, pe termen lung, ajută la oxigenarea mai bună a organismului și la menținerea unui tonus ridicat.
Beneficiile râsului nu se opresc doar la o stare euforică de moment și îmbunătățirea propriei sănătăți, ci includ o mai bună relaționare cu cei din jur, râsul fiind o energie pozitivă, de multe ori molipsitoare, care ajută oamenii să lege prietenii sau să le îmbunătățească. Nu întâmplător, printre devizele cluburilor ce practică terapia prin râs se numără ”Pacea mondială prin râs”, ”Întreaga lume este o familie”, ”Râzi și fă-i și pe alții să râdă”, notează site-ul http://laughteryoga.org/ .
În prezent, există peste 6.000 de Cluburi de Râs în peste 100 de țări, inclusiv în România.
Foto: stiri.tvr.ro