Cum va arata pietonalul strazii Libertatii. Au aparut noi imagini

„Noi imagini cu proiectul de pietonalizare a zonei străzilor Libertății, Nicolae Grigorescu și Iosif Vulcan. Valoarea totală a proiectului este de 2,2 milioane de euro” a scris, pe Facebook, viceprimarul municipiului Oradea, Mircea Malan. Postarea care are deja 300 de distribuiri este insotita de cateva fotografii:

Proiectul prevede desființarea tuturor parcărilor și a carosabilului pe str. Libertății. Vor fi păstraţi copacii existenți și integraţi în zona pietonală iar pe partea dreaptă, în zona taluzului spre albia Crișului Repede, se va amenaja un zid de sprijin în vederea stabilizării acestuia precum și pentru a se realiza o zonă pe care orădenii sau turistii să se poată așeza.

Sensul giratoriu este gândit să fluidizeze circulaţia prin intersecţie având în vedere faptul că pe strada Iosif Vulcan municipalitatea intenţionează să amenajeze o parcare supraetajată pentru preluarea unui număr cât mai mare de maşini de pe carosabil. Termenul de implementare a proiectului în valoare de 2,2 milioane euro va fi de 18 luni.

Distribuie informația
Alte știri