La mulți ani, Georgia Căprărin! Scurt interviu cu actrița Teatrului Regina Maria

Astăzi este ziua actriței Teatrului Regina Maria, Georgia Căprărin, și cu ocazia aniversării sale a oferit un scurt interviu în care vorbește despre destinul ei în teatru, despre pasiunile care i-au călăuzit viața și despre Oradea.

Pasionată în copilărie și adolescență de literatură și gramatică, olimpică și o prezență constantă în concursurile de creație literară, Georgia a urmat profilul de engleză intensiv al unui liceu teoretic din Cluj Napoca. Asta până în clasa a X-a, când și-a dat seama că destinul ei este altul. „Am decis să mă mut la Liceul de Artă Dramatică Octavian Stoici destul de brusc. Este adevărat că am crescut într-o familie de artiști plastici, deci mediul artistic nu îmi era străin, dar nu mă gândisem până atunci să mă apropii de teatru, altfel decât ca spectator”, își amintește Georgia. „Simțeam, în schimb, că am ceva de dăruit oamenilor. Aveam o înclinație spre oameni, simțeam că este ceva în interiorul meu, pe care nu știam cum să-l scot la lumină. Inițial mă gândisem la psihologie, pentru a ajuta prin intermediul terapiei. Apoi am realizat că și teatrul este o formă de terapie”, spune Georgia. Dintre profesorii care i-au îndrumat pașii, o poartă în suflet pe Melania Ursu. „Melania a fost ca un mentor pentru mine, încă din liceu. Practic, alături de ea m-am format”, explică Georgia. Au urmat anii facultății, fiecare cu o serie de proiecte diferite, cel mai drag dintre toate fiindu-i un one-woman show, Infanta, ghid de întrebuințare. „Este un proiect pe care l-am făcut în anul III de facultate și l-am reluat ulterior, l-am refăcut alături de o colegă care terminase regia, în anii de master. În acea perioadă m-am angajat la teatrul din Turda”. La Oradea a ajuns pentru prima dată în anul 2011, cu proiectul mai sus amintit, în cadrul Festivalului de Teatru Scurt. În anul 2012, Georgia, care fusese remarcată în festival, a fost chemată de regizorul Traian Savinescu, pentru rolul titular din Albă ca Zăpada, spectacol montat la Teatrul Arcadia. De acolo, până la scena Teatrului Regina Maria nu a mai fost decât un pas. „Inițial nu am vrut să rămân în Oradea, decât pe perioada proiectului desfășurat la Arcadia. Apoi mi s-a propus să joc în spectacolul Bordel al Teatrului Regina Maria, și așa, pas cu pas, am rămas. Am avut șansa de a găsi un teatru și un oraș al cărei vieți culturale se aflau în plină ascensiune”, spune Georgia. Alături de Infanta, rolul ei de suflet, experiența pe scena teatrului orădean i-a mai adus două roluri dragi Noemi în spectacolul Cheia și Vera în spectacolul F.A.D. (Noduri și plăci).

„În aceste zile, eu am, practic, parte de două aniversări. Azi împlinesc 30 de ani de viață, iar mâine, 1 iunie, șase ani de când sunt în Oradea”, explică Georgia. „Cred că noi toți, actorii, facem teatru pentru acel moment final, al aplauzelor. Iar în Oradea, avem parte de un public foarte cald. Este o adevărată bucurie să ai în fața o oglindă atât de frumoasă ca și publicul nostru. Mai cred că suntem norocoși, pentru că noi trăim mai multe vieți în una singură. Și știu că sunt pe drumul meu în viață, nu mi-aș putea imagina un altul mai bun”, spune actrița.

Florina Dometi
Ramona Nemeș
Biroul de Presă
Teatrul Regina Maria

Distribuie informația
Alte știri