USR Bihor ii arata cu degetul pe parlamentarii din judet care au votat contestatele modificari la Codul de Procedură Penală

PSD, ALDE și UDMR au adoptat Codul de Procedură Penală care-i scapă pe penali de pedeapsă anunta filiala bihoreana USR pe propria pagina de Facebook unde publica si lista deputatilor de Bihor care au votat controversatele propuneri. Dintre toți deputații de Bihor, au votat pentru Gherman Dumitru (PSD), Bogdan Gheorghe-Dănuț (PSD), Roman Ioan Sorin (PSD), Biró Rozália Ibolya (UDMR) și Szabó Ödön (UDMR).

Potrivit postarii USR Bihor, modificările  nocive la Codul de Procedură Penală suunt urmatoarele:

Ca să nu mai scrie presa despre hoțiile lor, au modificat articolul 4 al CPP, ca să interzică orice comunicare din partea Parchetului privind calitatea de suspect a unor persoane precum și informații din dosare în faza de urmărire penală și în camera preliminară.

Ca să nu mai ajungă în arest preventiv, au modificat art. 223 CPP, astfel încât cei suspectați de spălare de bani sau evaziune fiscală să nu mai poată fi arestați decât în circumstanțe excepționale. În această logică, patronul Hexi Pharma, care a distribuit cu bună știință soluții diluate de dezinfectare în spitalele din România, nu constituia un pericol pentru societate și nu trebuia arestat preventiv.

Ca să intimideze martorii din procese, au modificat art. 92 din CPP care îi dă dreptul inculpatului de a participa la audieri. Un lider de clan interlop sau un violator va putea participa la audierile victimelor sale.

Ca să nu mai fie prinși în flagrant, au modificat articolul 307 din CPP, astfel încât Parchetul să fie obligat să informeze persoanele care sunt vizate într-un dosar imediat după ce au devenit suspecți. Fostul primar Sorin Oprescu nu ar fi fost niciodată prins cu mită. DNA devine motanul cu clopoței!

Ca să își ascundă urmele, a fost modificat articolul 168 din CPP în cazul perchezițiilor informatice, eventualele probe care nu au legătură cu infracțiunea pentru care a fost autorizată percheziția nu vor putea fi folosite în alte cauze penale și pentru dovedirea altor fapte, iar copiile efectuate se distrug. Dacă în calculatorul unui criminal procurorii găsesc clipuri cu pornografie infantilă, această probă nu poate fi folosită.

Alte modificări cu nume și prenume:

Amendamentul Dragnea: revizuirea hotărârilor judecătorești definitive poate fi cerută în cazul în care soluționarea cauzei nu este semnată sau redactată de către judecătorul care a participat la proces;
Amendamentul Tăriceanu: instanța de apel nu mai poate să dea o pedeapsă cu condamnare unei persoane care a fost achitată în primă instanță decât dacă apar probe noi;
Amendamentul Șova: pentru arestarea preventivă vor fi necesare probe sau indicii temeinice și nu doar suspiciuni rezonabile că suspectul a săvârșit o infracțiune, a influențat martorii sau a încercat să distrugă probe;

Votul electronic este disponibil la http://www.cdep.ro/pls/steno/eVot.Data…

Distribuie informația
Alte știri

This will close in 4 seconds