Asociatiile de proprietari din toata tara vor functiona dupa o noua lege la care au contribuit zeci de oradeni

Actuala lege a asociaţiilor urmează să fie înlocuită, prin intermediul unui proiect care a primit, saptamana trecuta, votul decisiv in Camera Deputatilor. Prin noua lege vor fi clarificate aspecte legate de folosinţa, modificarea şi întreţinerea locuinţei, normele de conduită în cadrul blocurilor de locuit sau modalitatea de înfiinţare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari.

Documentul reglementează dreptul proprietarilor de condominiu de a fi informaţi în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociaţiei. Proprietarii vor avea dreptul de a primi explicaţii cu privire la calculul cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei şi le vor putea contesta în scris, în zece zile de la afişarea listei de plată.

Viceprimarul oradean, Mircea Malan, a explicat, astazi, intr-o conferinta de presa ca reprezentantii asociatiilor de proprietari din Oradea au avut un cuvant important de spus in anumite articole ale noii legi. La inceputul anului 2018 a fost constituita o comisie mixta, pe langa Primarie, cu scopul declarat de a centraliza propunerile asociatiilor de proprietari pentru imbunatatirea proiectului de lege adoptat de Senat, la sfarsitul anului trecut.

Mai intai, asociatiile din Oradea s-au pronuntat asupra continutului si au propus imbunatatiri ale legii . Comisia a centralizat apoi propunerile si in final le-a inaintat parlamentarilor bihoreni
18 din cele 20 de propuneri facute de aceasta Comisie sunt cuprinse in noua lege.

Distribuie informația
Alte știri