Performanță istorică pentru șahul românesc, la Oradea

Delegaţia României la Campionatele Europene de juniori şah rapid, blitz şi dezlegări, desfăşurat la Oradea, a câştigat 25 de medalii, din care opt de aur, şase de argint şi 11 de bronz, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Iacoban.

„Este cel mai important rezultat din istoria Federaţiei Române de Şah. Felicit jucătorii, antrenorii, părinţii copiilor şi toţi cei care au făcut ca această performanţă unică să se realizeze aici, la Oradea. Am arătat Europei întregi că şahul juvenil românesc are cei mai buni jucători la momentul actual. Iată că introducerea şahului în şcoală, în 2014, îşi arată efectele după numai patru ani. Mulţumesc, de asemenea, Federaţiei Europene, pentru faptul că a decis ca această competiţie să se desfăşoare în România. Sper ca în viitor tot mai mulţi copii să se îndrepte către acest sport care nu mai este de mult un sport, este o ştiinţă, acest sport care dezvoltă personalitatea tuturor copiilor atunci când este jucat cu plăcere”, a declarat, pentru Agerpres, Sorin Iacoban.

În competiţia de sâmbătă, la proba blitz individual, Mihnea Costachi a câştigat aurul la categoria băieţi 18 ani. La fete 14 ani, aur a câştigat şi Miruna Daria Lehaci, iar Alessia Mihaela Ciolacu a câştigat bronzul. La fete 10 ani, Lia-Alexandra Maria a luat medalia de bronz.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri