Mii de oradeni au umplut Piata Unirii la concertul celor 100 de viori

Piaţa Unirii din Oradea a fost mai animată ca oricând, marţi seară. Peste 10.000 de persoane au dorit să fie prezente la concertul extraordinar din cadrul Carnavalului Florilor sustinut de Orchestra Simfonică Ţigănească din Budapesta.

Pe cea mai mare scenă amenajată vreodată în piaţa centrală a oraşului, de 14 x 14 metri, au urcat 103 instrumentişti, sub bagheta dirijorului Farkas Nandor.
Muzicienii au interpretat, timp de aproape două ore, piese clasice precum „William Tell Overture” de Gioachino Rossini, „Dans ungar nr. 5” şi „Dans ungar nr. 1” de Johannes Brahms, „Palotás” de Ferenc Erkel, „Csárdás” de Vittorio Monti, „Die Fledermaus Overture” şi „Tritsch-Tratsch-Polka” de Johann Strauss II, „Ciocârlia” de George Enescu, precum şi muzică tradiţională la ţambal („Cimbalom’s themes”).

Concertul a adus în faţa publicului şi un moment inedit dedicat „celei mai bihorene dintre viori”, vioara cu goarnă.

Instrumentistul Varga Carol, zis Zbiciu, a cântat la vioară cu goarnă, fiind acompaniat de orchestră pe anumite momente, după partiturile scrise de profesorul Liviu Buţiu, pentru acest moment special.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri